topbella

2014. augusztus 11., hétfő

A "család" jelentése

Anime/manga: Magi
Páros: Soloshe (Solomon x Sheba)
Megjegyzés: A legutóbbi fejezetek után akartam valami boldogabbat írni velük és még fogok is szerintem, hisz teljesen beleszerettem ebbe a párosba. Ezt elsősorban Luce-nak ajánlom, aki ugyanolyan nagy Solomon x Sheba fan, mint én és persze az összes jövőbeli fannak/akik egy kicsit is érdeklődnek irántuk  Egy kicsit hosszabb lett és másabb, mint terveztem, de remélem eléggé érdekes, hogy mindenki végig olvassa. <3>

Sheba sose gondolta volna, hogy valaha lesz családja. Egész életében az árvaház falai között élt, ott nőtt fel, és bár az ottani szerzetesrend nővérei sok szeretett adtak neki, sose tapasztalta azt, mint amit más gyerekek. Középiskolában is mindig egyedül érezte magát, bár sok barátja volt, mégis, amikor a közös családi sportnapok vagy bankettek mindig egyedül töltötte el ezeket az eseményeket. Ekkor határozta el, hogy nem számít mennyi balsorssal sújtja az élet, mindig képes lesz egyedül állni a lábán és sose fog senkire támaszkodni. Így indult neki az egyetemnek is és sikeresen végig vitte. Közben messzire elkerülte a szerelem. Egészen addig, míg dolgozni nem ment. Egyetemen egész jól végzett és sikerült néhány kapcsolatot kialakítani, szóval egy jól menő céghez osztották be. A média sokat foglalkozik a viszonylag új, de nagy sikerű Alma Toran Vállalattal. Rövid idő alatt hatalmas felfedezéseket tettek gépek terén. Elsősorban orvosi gépekkel foglalkoztak, de másfélék is előfordultak náluk. Mindig azt hirdették, hogy jobbá szeretnék tenni a világot. Persze Sheba ezt csak önreklámozásnak vélte, de mivel igen megbízható munkahelynek tűnt elvállalta. Rögtön a tervező osztályhoz került, mivel egyetemen sokat foglalkozott maga is különböző tudományokkal. Még mielőtt elkezdhette volna a munkát, már legendákat hallott Solomon-ról a cég igazgatójáról és Ugo-ról, az ottani feltaláló zseniről. Mindkettejüknek hatalmas rajongó tábora lett, így nem tudta elégszer hallgatni a róluk áradozó lányokat. Solomon a rideg, de jóképű igazgató nagy tervekkel, míg Ugo a kissé bohókás, de kedves zseni. Persze a lány úgy érezte magát, mint valami rossz shoujo mangában. De kicsit kíváncsi volt, hisz a tervező részleg vezetője Ugo volt és kíváncsi lett mennyi igaz és mennyi csak pletyka. De a megismerkedésük nem úgy történt, ahogy ő tervezte. Még pár napja dolgozott ott és épp a menzán ebédelt, amikor hallotta a háta mögött olvadozó lányok sikolyait. Próbált minél hamarabb eliszkolni, mielőtt a tömeg agyontapossa, így leült az egyik asztalhoz. De szerencsétlenségére Ugo épp arra járt, és mint kiderült néha eléggé ügyetlen tud lenni, rögtön nyakon öntötte Sheba-t és magát is egy nagy adag főzelékkel, ő pedig elesett. Sheba megsajnálta őt és próbált segíteni neki, de amikor hozzáért Ugo felkiáltott és úgy elrohant, mintha megégették volna. A lányok persze eközben majd keresztüldöfték tekintettükkel.
- Ugo túl félénk – szólalt meg valaki a háta mögött és megkönnyebbülve látta, hogy újdonsült barátnője Falan az – Alig tud megszólalni, ha olyan lányokkal beszél, akikhez nem szokott hozzá. Ha meg hozzájuk is ér… vége… szánalmas, nem? Pedig el kellene neki egy jó nő – Falan a többi lánnyal ellentétben sem Solomon-t, sem Ugo-t nem istenítette. Ő idősebb volt, mint Sheba és már családanya. Mindig a fiáról áradozott vagy a férjéről panaszkodott, akit csak a kaja, a mellei és a harc érdekelte.
- H-h-harc? – lepődött meg Sheba – Ugye nem maffia tag?
- Ki tudja – nevetett a nő és ez Sheba-t cseppet sem tette boldoggá – Mindenesetre vigyáznom kell, mert igen féltékeny tud lenni. A pasi, aki közeledik felém nagyon megjárhatja – ezt úgy mesélte, mintha ez boldoggá tenné őt. Egyszer el is ment hozzájuk ebédelni és bár furcsa család voltak, de Sheba igen irigyelte őket. Sokat veszekedtek, de szerették egymást és ott minden olyan életteli volt. Nem úgy, mint nála, ahol egyetlen öröme macskája, Momo volt. Szerencsére egy idő után már nem érezte annyira egyedül magát, hisz Ugo és Falan is nagyon jó barátja lett. De minden megváltozott, amikor előléptették és Solomon mellé osztották be. A férfi sokkal másabb volt, mint Ugo. Akármikor beszéltek úgy érezte, mintha valaki átszúrta volna egy hatalmas jégcsappal. Sose értette, amikor Falan figyelmeztette, hogy ne essen belé. Ő mindig csak nevetett ezen a feltételezésen. De Falan volt, aki utoljára nevetett, hisz tényleg beleszeretett. Teljesen munkamániás volt, ezért neki is sokat kellett túlóráznia. Persze nem mintha olyan sok dolga lett volna, de azért egy időben idegesítette. Főleg azért, mert olyan feszült hangulat uralkodott közöttük, amikor kettesben voltak.
- Bezzeg Ugo-val olyan kedvesen viselkedsz – mindig ezt gondolta miközben csapkodott, mert Solomon épp kiosztotta őt a pontatlanságáért vagy csak egyszerű gyerekként kezelte - Pedig csak 5 évvel idősebb! Az nem számít semmit – morogta magában, amikor hallotta, hogy szobából kiabálnak neki:
- Sheba – egyértelműen Solomon hangja volt. Már ezer közül is felismerte – ha befejezted szegény, ártatlan fénymásoló püffölését visszajöhetnél, mert szeretnék még valamit megbeszélni veled.
- Igenis – válaszolt rá, de ebbe az összes ellenérzését is belesűrítette. Ám egy idő után teljesen megváltozott kettejük kapcsolata. Amikor először beszélgettek Sheba felfigyelt arra, amire eddig soha. Később már alig várta a beszélgetéseket, amikor csillogó kék szemekkel magyarázta az új találmányokat és működéseiket, illetve azt, hogy ezzel mit érhetnek el, és mennyi mindenkinek segíthetnek. Szeretett a különböző kultúrákról is beszélni és tudta, hogy Solomon akár képes lenne egy csapat kannibál közé is beülni csak, hogy többet tudjon. Sok közös is volt bennük nem csak ellentétek. Bár más jellemmel rendelkeztek, de mindketten nagyon magányosak voltak és minél több időt töltöttek együtt annál inkább megszokták, hogy akármi történik, a másik mindig mellettük állt. Sheba számára egyre nehezebbé vált, hogy nyugodt maradjon mellette. Gyakran félt attól, hogy ha túl közel jön hozzá, akkor szívrohamot kap. Nem tudott úgy tekinteni rá, mint korábban, így sokszor nem azon járt az esze, amin kellett volna. Amikor Solomon kicsit kintebb gombolta az ingjét a meleg miatt, vagy amikor áthajolt felette, hogy elvegye a számára szükséges dolgot, ilyenkor Sheba gondolatai olyan irányba terelődtek, ahova nem igen kellett volna. Otthon mindig szidta magát ezért, és este mindig elhatározta, hogy erős marad és szigorúan csak kollégaként és feletteseként tekint rá. Persze ez az elhatározása mindig összeomlott. Egyik reggel, amikor benyitott az irodába Solomon egy halom könyv felett görnyedt.
- Jó reggelt – köszönt majd megkérdezte – Mit olvasol? Újabb fizika könyv?
- Nem, biológia. Szeretném jobban megismerni az emberi testet – és bár ebben semmi célzás nem volt, ezt ő is tudta, mégis az arca vörösebb lett, mint a legérettebb paradicsom. Persze Solomon semmit sem vett észre és folytatta – Úgy gondoltam, hogy ha megértem, hogy működik a női és férfi test, akkor jobban tudjuk megtervezni az orvosi gépeket is és talán én is besegíthetnék – persze Sheba ebből a mondatból semmit nem fogott fel, még mindig az elejénél ragadt és úgy érezte, mintha már gőzölögne is a feje, ezért gyorsan kiment kávét főzni, holott utálja a kávét. Ezen kívül is még sok bonyodalmon kellett átverekedniük magukat, mire elértek ahhoz a ponthoz, hogy beismerjék érzelmeiket és megcsókolják egymást. Sheba-ból mindig olyan erős érzéseket váltott ki, hogy alig tudta megállni, hogy ne olvadjon el a karjaiban. Amikor erősen magához szorította őt és hevesen csókolta, akkor mindig átjárta testét a melegség és az energia. Emellett azt érezte, mint eddig soha. Biztonságot. Egyik dolog követte a másikat, míg össze nem házasodtak és lett egy fiúk Aladdin. A kisfiú még alig tudott ülni magától máris, egy próbatétel elé kerültek, hisz Solomon apja, David meghívta őket ebédre. Egyik délután, amikor épp Aladdinnak az ölében ült hirtelen megcsörrent a telefon és nagyon megdöbbent, amikor David mutatkozott be neki. Solomon nem sokat mesélt róla, csak annyit, hogy ő az Al Thamen cég főnöke, amiből vált ki később az Alma Toran cég. Még az esküvőjükre sem ment el. Bár nem volt benne biztos, hogy Solomon tényleg feladta a meghívót. Nem tudott róla semmit csak egy dolgot: ki nem állhatták egymást. Aladdin persze tudatlanul lapozgatta a könyvet, amit úgy imádott. Még akkor sem zavartatta magát, amikor az apját úgy kellett kirángatni a kocsihoz, annyira nem akart elmenni arra az ebédre. Sokat veszekedtek ezen Sheba-val, de amikor a nő felajánlotta, hogy elmegy egyedül, nagyon gyorsan megváltoztatta a döntését. Amikor a kocsiba ültek Aladdin csodálattal nézte a körülötte lévő világot. Mindig is nagyon kíváncsi kisfiú volt és már most látszott, hogy egyszer az apja nyomdokaiba lép. Sheba is izgatott lett, hisz szerette volna megismerni az apósát. Bár kissé neheztelt rá azért, amit a fiával tett, de alig várta, hogy Solomon feleségeként mutatkozzon be. Míg ők ketten a fellegek felett jártak addig Solomon feje felett is fellegek gyülekeztek, amik inkább viharfelhőre emlékeztettek.
- Ne legyél ilyen – próbálta vigasztalni, de talán tudat alatt attól félt, hogy bemos az apjának.
- Még nem ismered – erre csak ezt a választ kapta, és amikor megérkeztek a külváros szélére, Sheba úgy érezte egy másik világba került. Egy hatalmas két emeletes ház előtt álltak, ami már kastélyként hatott. Hatalmas kert vette körül szépen betonozott úttal, kis szökőkúttal és rengeteg szebbnél szebb virágokkal és fákkal. Mintha egy herceghez ment volna hozzá.
- Itt éltél? – nézte csillogó szemekkel. Az árvaházban egyetlen szoba volt, amiben sok gyerekkel nyomorogtak. Teljesen ellentéte ennek a pompának.
- Én jobban szeretem a mi házunkat – hangsúlyozta ki a „mi” szót, ami a nőt örömmel töltötte el. Néha bizonytalanul érezte magát és attól félt Solomon meggondolta magát, de egyre gyakrabban érezte, hogy ő és Aladdin is fontosak számára. Amikor behajtottak és kiszálltak egy kicsit sétálni kellett az ajtóhoz. Ott már David várta őket. Sheba valami öregebb fószerra számított és teljesen meglepődött attól, amelyen látvány tárult elé. Bár máshogy nézett ki, mint Solomon, de a vonásaiban őt látta, sőt még a testtartásában és kisugárzásában is. Mindkettő igazi vezéralkat volt. David elmosolyodott, amikor meglátta őket, de volt ebben valami furcsa. Amikor oldalra nézett látta, hogy férjét még a hideg is kirázta és az arca úgy nézett ki, mint aki olyat látott, amit nem kellett volna. Amikor a kezében lévő kisfiára nézett döbbenten látta, hogy ő is ugyanazt az arckifejezést vette fel.
Fejezzétek be mindketten – morogta le őket Sheba – vendégségben vagyunk.
- Óóó, üdvözöllek titeket! Drága fiam – tárta ki a karjait, de mivel látta, hogy fia nem fog a nyakába ugrani összezárta. Ekkor tekintete a fia mellett állókra tévedt – Ti biztos a mennyem és az unokám vagytok.
- I-i-igen – hajolt meg Sheba, ahogy tudott és kissé félénken mutatkozott be – Sheba vagyok, ő pedig Aladdin.
Aladdin teljesen mintha a fiam miniatűr változata lenne. Bár az anyjára nem hasonlít – és itt volt. David éles nyelve, amiről Solomon annyit mesélt. Persze ennek a képességnek ő sem volt híjában – de meglepő, hogy a fiam ilyen elbűvölő feleséget tudott szerezni. Remélem, jól kijövünk – Sheba arra számított, hogy majd kezet ráznak, de ehelyett David szorosan megölelte ő pedig teljesen zavarba jött. Aladdin persze ezt nem értékelte és próbálta a kis kezeivel eltolni a férfit, de nem sikerült. Solomon arca erre a jelenetre teljesen eltorzult és tekintete élesebb lett, mint valaha. Karba tette a kezét és kissé dobolt, de amikor látta, hogy apja nem igen ereszti őt,kikapta karjai közül, és magához húzta.
- Azt hiszem miután ilyen jól megismerkedtél a feleségemmel megismerhetnénk a te barátnődet is – az él hallatszott a hangjában.
- Csak egy családi ölelés volt – tiltakozott a nő, de persze mindenki tudta David elnökről, hogy imádta a nők társaságát és gyakran váltogatta is őket. Bent még csodálatosabban festett minden. Gyönyörű márványpadló, bent a szobákban és a nappalikban minőségi fapadló, gyönyörű festmények itt-ott a falon, ízléses bútorok és szőnyegek. Pont olyan, mint amit egy főnöktől el lehet várni. A konyha felé kísért minket, ahol egy kötényben lévő nő állt és a zöldséget darabolta. Bár csak hátulról lehetett látni, de karcsú alakja, gyönyörű éjfekete haja és elegáns mozgása rögtön elvette Sheba összes önbizalmát.
- Gyokuen drágám – David hangja valahogy még mindig mesterkélten hatott – megérkeztek a vendégek – amikor megfordult még inkább megbizonyosodhatott róla, hogy milyen gyönyörű.
- Óóó, üdvözöllek titeket – a modora is tökéletes volt csak egy dolog aggasztotta Sheba-t. A nő mosolya és a tény, hogy egy hatalmas, élezett kést tart feléjük. Pont, mint egy horrorfilmben. Sheba teljesen elsápadt és férje felé fordult támogatásért, aki viszont ennyit súgott a fülébe:
- Én megmondtam – azzal tovább is sétált és olyan hűvösen viselkedett, hogy szinte látszódott mögötte a hóvihar.
- Úgy tűnik érdekes ebéd elébe nézünk – mosolygott David – Te eléggé érdekes nő vagy. A fiam sok új arcát láthattam ma és – megfogta két kezével Sheba szabad kezét, mint ahogy a filmekben szokták a legnagyobb casanovák – remélem még jobban megismerjük egymást. Bár biztos vagyok benne, hogy a sors keze is benne van a dologban – ekkor értette meg igazán, hogy újdonsült apósa miért ilyen népszerű. Kettejük beszélgetését egy csattanás szakította meg. A nő, aki egy perccel ezelőtt még ott szeletelt hatalmas erővel állította bele a kést a vágódeszkába és hozzátette:
- Én is alig várom, hogy megismerhesselek – közben továbbra is ijesztő aurát sugárzott és még a nevetése is ijesztő volt. Aladdin erőteljesen mutogatott a kijárat felé.
- Aladdin, sajnálom, de ebből nincs menekvés – suttogta maga elé, majd míg fiát férjére és apósára bízta ő kisétált a női terminátorral a konyhába miközben azért imádkozott, hogy ne ő kerüljön a sütőbe.  
- És hogy ismerkedtél meg Daviddel? – kérdezte érdeklődve.
- Óóó, az egy igen szép történet – miközben mesélt látszott rajta, hogy jobban szorítja a kést – tudod, bár most Gyokuennek hívnak, de az én igazi nevem Arba és régen egy őrült kínai szekta szolgálatában álltam. Ott találkoztam Daviddel, aki gyakorlatilag képünkbe röhögött a vallásunk miatt és azt állította, hogy ilyen isten nem is létezik. Ezért sokszor összetűzésbe keveredtünk
- Óóó, mint egy James Bond film – suttogta Sheba és közben elképzelte az öltönyös David-et, amint a kínai ruhában öltözött Gyokuennel együtt kis késeket dobálnak egymás felé, de ezt persze nem kötötte az orrára.
- De később csatlakoztam az Al Thamen céghez és kezembe vettem a sorsom – ekkor zajt hallottak a szobából és amikor besétáltak látták, hogy Aladdin a polcról rángatja le a könyveket, miközben a két férfi heves vitát folytat.
- Így bízz egy gyereket a férfiakra – sóhajtott, majd odament fiához, miközben mintha itt se lettek volna Solomon és David továbbra is vitatkozott.
- Hidd el nem haragszom rád…
- Nem is kérdeztem!
- Ez a sors akarata volt. Ellenem kellett, hogy fordulj, de ez így van rendjén
- Nem hiszek a sorsban
- Már pedig kéne. Hidd el, tudom, hogy Alma Toran sorsa a pusztulás
- De én jól vezetem a cégem, ne szólj bele, mint mindig
- Nem biztos, hogy a dolgozók és végig követni fognak téged és céljaid. De ne félj – tette fia vállára a kezét – tudom, hogy akár egy új világot is alkothatsz a képességeiddel.
- Mi vagy, valami látnok?
- Valami olyasmi…
- Hogy tudtok még mindig erről az ostobaságról vitatkozni – sóhajtott Gyokuen miközben szokásos fegyverét magánál tartotta – egyikkőtöknek sincs igaza, így befejezni, míg szépen mondom.
- Rendben drágám, de előbb tedd le azt a kést mielőtt levágod vele a fejem. Vagy fel akarod idézni a régi szép időket? – magához húzta a nőt és míg a romantikus jelenet zajlott Solomon kinyújtotta a nyelvét, mint aki hányni készül. Sheba gyorsan vállba boxolta, mielőtt felfigyeltek volna erre. Később kiderült, hogy Solomon és Gyokuen régebb óta ismerik egymást és jó barátok is voltak egy időben. Persze ez az újdonsült feleséget teljesen szíven ütötte. Mint mindig, amikor depressziós, iszonyatos mennyiségű kaját fogyasztott el és Aladdin is, aki örökölte anyja természetét. Eléggé kaotikus lett az ebéd, mert hol Sheba-val és Aladdin-al kellett küzdeni a kajáért, hol azért repült a kaja, mert a két férfi csapott össze érte. Hasonlóak voltak, már szinte ijesztően, de egyikük sem ismerte be. Bár feszült volt a hangulat és ijesztő az új barátnő Sheba mégis nagyon jól érezte magát és sokat nevetett is. Bár Solomon nem igazán, de amikor látta felesége mosolyát rögtön megenyhült és bár nem örült, amikor meg kellett ígérnie, hogy még visszajön. Amikor mentek hazafelé Aladdin egy könyvet szorongatott a kezében, amit nagyapjától kapott és boldogan lapozgatta.
Megmutatod Aladdin? – vette ki egy kicsit a kisfiú kezéből a könyvet és hangosan felolvasta – „Magi”…érdekes egy könyvcím.
Apámat mindig is foglalkoztatták az ilyen típusú könyvek. - Sheba kíváncsian kinyitotta és ott egy képet látott, ahol egy szépen felöltözött férfi állt, kezében egy szépen kidolgozott, aranyozott bot volt és ez a férfi egy irányba mutatott, amit az emberek követtek. Aladdin izgatottan mutogatott a képre.
- Szóval magi szeretnél lenni? Akkor legyünk együtt magik – szállt be Sheba a játékba, aminek a kisfiú nagyon örült. Ez a nap mindig is benne maradt a nő emlékezetébe, mert itt értette meg mit jelent a „család” szó.

Bevallom ilyen még sosem volt, de most nem tudtam eldönteni melyik vég lenne jó a fanficnek, ezért írtam egy B verziót is. Mivel ezt az írói húzást utálják az emberek, de én például néhol imádom így csak saját felelősségre. :D

Sietnem kell, különben elkések az irodából – pattant fel Sheba az ágyából és félkómásan körbe nézett. A szokásos szobájában ébredt, ahol egy asztal, az ágya, egy könyvespolc és a különböző katedrális faragásai találhatóak. Az ágya mellé volt támasztva a varázspálcája, hogyha támadás érné, akkor rögtön tudjon reagálni. Solomon ragaszkodott hozzá. Először összezavarodott, de amikor már kezdett magához térni rájött, hogy az egészet álmodta.
De furcsa világról álmodtam – támolygott ki az étkezőbe, hisz Sheba mindig is rossz kelő volt és néha még az is előfordult, hogy csukott szemmel, párnával a kezében ment ki és csak akkor tért magához, amikor reggelit raktak elé – Nem hiszem, hogy az emberek szeretnék ezt az „iroda” nevű helyet. A különböző fajok pedig be se férnének – már egyre jobban kezdett magához térni, de még mindig imbolyogva ment, amikor valaki megpaskolta a fejét.
- Hányszor mondtam, hogy ne mászkálj, amíg nem vagy magadnál. Így könnyű célpont vagy – még csak most kezdődött a reggel, de már dorgálta, mint egy gyereket, de… - Jó reggelt – mosolygott Sheba-ra, ami rögtön felébresztette a lányt és felőle akár tovább is dorgálhatta volna, de amikor eszébe jutott az álma kissé zavarba jött.
- Mi a gond? – Solomon észrevette ezt és aggodalmasan tekintett rá a lányra. Sheba semmiképp nem mondta volna el a teljes álmát.
- Tudod, egy nagyon szép álmom volt – a lány arca ellágyult miközben mesélte – most már azt hiszem értem, miről beszéltél. Óóó, - eközben beértek az étkezőbe, ahol még csak ketten voltak. Solomon magához vett egy kis italt, miközben figyelte a lány arcát, aki kissé ábrándozva sóhajtott egyet – de jó lenne egy férj és egy gyerek – erre Solomon az italt amit lenyelt ki is köpte, annyire megdöbbent.
- Mit?
- Várj…ne érts félre! Nem most – teljesen vörös lett és szokás szerint a fején lévő kis szarvszerű tincsek mozogni kezdtek, mint mindig, amikor zavarban volt – Majd… majd ha Alma Toran-ba béke lesz.
- Várj – Solomon aggódva nézett rá és szemében még volt valami furcsa érzelem, amit a lány nem tudott megmagyarázni – Még fiatal vagy. Ráérsz még választani. Amilyen heves és szeleburdi vagy még valami furcsa fickót fogsz ki.

- Már van jelöltem – válaszolta zavartan, de fel is pattant és el is indult visszafelé, mert már megbánta, hogy elkezdtek erről beszélgetni. De mielőtt Solomon szólhatott volna hátrafordult és kissé kipirulva, de mosolyogva ezt mondta – de az biztos, hogy egy olyan férfi, akit örökké tisztelni fogok. De egyelőre semmi sem vehet rá, hogy ezt bevalljam neked – az utolsót már csak gondolatban tette hozzá és ezzel el is sietett. Bár a lány azt hitte ennek semmi jelentősége, de fogalma sem volt róla, hogy aznapra lefoglalta kiszemeltjének gondolatait. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Magamról

Fotóm
Sillya
24 éves vagyok és haladó blogger. A kedvenc témáim: anime/manga,fanfiction,könyvek.Imádom a rock zenét és a fantasy történeteket. Szeretek saját történeteket írni vagy leírni a véleményem az olvasott művekről, megnézett sorozatokról.
Teljes profil megtekintése